Ultrahangos kavitációs zsírbontás vs sima ultrahangos zsírbontás

Ultrahangos kavitációs zsírbontás vs sima ultrahangos zsírbontás

A kavitációs zsírbontás az ultrahangos kezelések tekintetében a legfejlettebb technológia.
De miben nyújt többet a kavitációs ultrahangos zsírbontás?

 

Az ultrahangok:

Definíció

Az emberi fül mély hangok esetén a 16Hz (16ezer rezgés/másodpercig)-ig képes érzékelni a hangokat, míg magas hangok esetén ez az érték 16KHz. Azokat a hangokat, melyek kívül vannak ezen a tartományon, és az emberi hallás által érzékelhetetlenek ultrahangnak nevezzük.

 

Hogyan működik?

A hullám kibocsátása tulajdonképpen egy inger, mely a mechanikus rezgéssel rendelkező testben keletkezik, és hanghullám formájában terjed a levegőn keresztül, megközelítőleg 340méter/secundum sebességgel. Az ultrahangok tehát az anyag mechanikus rezgése, a közeg sűrűsödése és ritkulása során keletkeznek, hullámmozgással terjednek, meghatározott sebességgel az őket létrehozó generátor irányából.

 

Fiziológiai hatás

Több különféle hatást képesek kiváltani.

 

1. Mechanikus hatás
Mechanikus szinten az ultrahangok képesek nyomás kifejteni és ellazulást eredményezni, mely sejten belüli és sejten kívüli részecskék oszcilláló mozgását eredményezni. Ez a típusú mozgás mikromasszázst fejt ki, mely fokozza a sejtmembránok áteresztő képességét és egyben felgyorsítja a folyadékcserét is.

 

2. Meleghatás
A szövetek által elnyert mechanikus energia szervezetünk viselkedésének eredményeképpen hőenergiává alakul át. Szervezetünk ugyanis nem tökéletesen rugalmas, hanem ellenállást fejt ki a mechanikus behatással szemben, s ennek következményeképpen hő keletkezik. Ez a tényező okozza, hogy a kezelt felületen vérbőség keletkezik.

 

A sonoforézis technikája
Amint az előbbiekben említett hatásokat sikerül előidézni, a meleg lehetővé teszi az aktív anyagok bejuttatását a bőrbe, aminek egyik lehetséges technikája a Sonoforesis. Ez a technika a kozmetikai anyagok a bőrbe való hatékony bejuttatására szolgál.

 

3. Kémiai hatás
Az előbbiekben említett hatások együttesen azt eredményezik, hogy szervezetünkben értágító hatású anyag (hisztamin) szabadul fel és bizonyos összetett molekulák felbomlanak, vagyis hő reakciók mellett kémiai reakciók is megfigyelhetünk.

 

4. Különböző típusú ultrahangok
A különböző frekvenciájú ultrahangok különböző mélységben tudnak behatolni a bőrbe. Minél nagyobb a frekvencia, annál kisebb mértékű a behatolás. Ezért a magas frekvenciájú ultrahangokat elsősorban a felületi kezelések során alkalmazzuk, míg a mélyfrekvenciájú ultrahangok a mélyben történő kezelésekre szolgálnak. Másrészt az ultrahang egyre inkább veszít hatásából, ahogy halad át a különböző rétegeken, ezért végeredményben az ultrahang behatolásának mélysége függ azoknak a szöveteknek a típusától is amelyeken áthatol.

 

Testkezelésnél 1MHz-es frekvenciát alkalmazunk. Ebben az esetben az ultrahang hullámok 5-6cm mélyan hatolnak be a bőrbe. 2006-ig csak orvosok használhatták ezt a frekvenciát!

 

A magas intenzítású fókuszált ultrahangos óriás testszonda a bőr alatt közvetlenül elhelyezkedő zsírsejteket támadja és az itt elhelyezkedő zsírraktárak kiürítésére képes.
Hatása tartós, 3-5cm mélyen dolgozik és szétoszlatja a cellulit csomókat, melynek eredményeként sima bőrfelszínt kapunk. Az 1 MHz-es nagy testszonda a felkar és a toka lerakódott zsírszövetének intenzív kezelésére szolgál.

 

Eddig a „hagyományos” ultrahangos zsírbontásról volt szó. Miben más, miben forradalmi az ultrahangos kavitációs zsírbontás?

 

A kavitációs zsírbontás alapja a kavitáció, ami a legújabb fejlesztés az alacsony frekvenciájú ultrahang kezelések terén. A speciális 47 kHz frekvencián működő ultrahangfej egyenletes és ismétlődő mikro méretű vákuumbubérékokat hoz létre a a sejt közötti térben. Ez az ún. turbina hatás túlnyomás alá helyezi a zsírsejteket és szétrobbantja azokat.
A kavitációs zsírbontás ultrahanggal maximálisan biztonságos és tudományosan alátámasztott technológia, mely meggyőző és hosszantartó eredményt nyújt.
A CAV 47 A holnap professzionális technológiája a zsírszövetek redukálására.

 

A kavitáció természeténél fogva szelektív hatású, a bőr alatti zsírsejtekkel szemben kíméletlen, miközben a környező szöveteket sértetlenül hagyja.
A kavitációs zsírbontás olyan intenzíven avatkozik be a test problémás területein, amelyek nem reagálnak a diétára vagy a testmozgásra, ami hagyományos kezelésekkel korábban elképzelhetetlen volt.

Van jobb megoldás!

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

nyolc + kettő =

Top